’t Inboedelke werd, als eenmanszaak, door de heer Jos Bleyen opgestart in 1984 en omvat de aan- en verkoop in groot- en kleinhandel van tweedehands meubelen en faillissement goederen.

De opstart in 1984 geschiedde in Hechtel langs de Grote Baan Hasselt-Eindhoven.

Omwille van plaatsgebrek werd de activiteit in 1986 verplaatst naar Houthalen, langs de Grote Baan nr. 92, in een leegstaand pand dat voordien als wasserij werd uitgebaat. De tweedehands meubelen werden vervangen door nieuwe meubelen met een lichte transportschade of productieschade aan. Deze schade werd door de eigenaar zelf hersteld en zodanig bijgewerkt dat het meubel quasi nieuw was.

In 1987 werd een pand gehuurd in Peer langs de Grote Baan Hechtel-Bree. Aangezien men in Peer bleef kampen met een gebrek aan opslagruimte werd er uitgekeken naar een alternatief.

In 1996 kreeg de uitbater de kans om een groot leegstaand industrieel complex aan te kopen. Dit complex bood het voordeel van voldoende ruimte, gemakkelijke bereikbaarheid en toegankelijkheid, ook en vooral in functie van de aanlevering van goederen per container, en lag in de nabijheid van de bestaande vestiging. Het complex werd aangekocht door Reppel Invest. Er werd een atelier voorzien dat een aantal herstellings- en renovatiewerken uitvoerde aan (licht) beschadigde meubelen, activiteiten die overkwamen van Houthalen. Houthalen werd een eerste filiaal enkel bestemd voor kleinhandel.

In 1997 werd de handelszaak ondergebracht in de BVBA ’t Inboedelke.
Het concept werd een vertrouwd gegeven in de omgeving en in 2001 werd een tweede filiaal voor kleinhandel geopend in Reppel (Bocholt).

In 2002 is de zoon, Jan Bleyen, van de eigenaar in de zaak gekomen, hij heeft tot en met 2011 in de zaak gezeten als medehoofd zaakvoeder. Hij heeft einde 2011 een andere weg gekozen die hem beter lag. Hij is ontwerper en importeur geworden van massief eiken meubelen.

In het voorjaar van 2006 kwam er een winkelruimte vrij aan de Bocholterkiezel 65 te Bree. Deze winkelruimte werd omwille van haar ligging (in een drukke winkelstraat en dicht bij het hoofdmagazijn) in 2007 aangekocht door Reppel Invest en werd er een derde filiaal voor kleinhandel geopend.

De dochter van de eigenaar genaamd Cendy Bleyen is begonnen in 2004 als allround. Zij heeft zich zo opgewerkt als zijnde nu manager van het volledige 't Inboedelke.

Ondertussen is het bedrijf dusdanig uitgebloeid tot een familie bedrijf van vader en dochter. .